Sander

Had een idee en ging ervoor. Cargo Velo was geboren. Reed duizenden kilometers door Gent, en liet zijn bedrijf gestaag en duurzaam groeien. Expertise in overvloed. De kopman van zijn peloton. Demarreert op de zwaarste helling van de dag. Waar een wil is, is een weg. The man with a plan! 

Co-founder - Dagelijks bestuur, Business development & Fietskoerier Gent

Jo

Met strakke draf en glimlach peddelt hij door de stad. Die glimlach komt er onder andere dankzij voldoende slaap. Want gaat sinds hij bij Cargo Velo werkt altijd (lees: zo veel mogelijk) op tijd naar bed. "Anders betaalt ge dat cash de volgende dag op de fiets." Als hij niet slaapt of werkt, verdiept hij zich in boeken, actualiteit en lekkere maaltijden. 

Head of Operations - Dispatch - Fietskoerier Gent

Laurens

Is ondanks zijn jeugdige leeftijd en immer frisse benen al een veteraan in het vak, met tonnen ervaring als fietskoerier. Wanneer hij er niet op zit, bewerkt hij zijn fiets graag tot een hoogstpersoonlijke, originele creatie. Mocht als kind bijna zijn fietsambities opbergen toen hij op familievakantie onder een heuse ezel terechtkwam en een open scheenbeenbreuk opliep. Geen nood, ondertussen knalt Laurens vlotjes door het ezelluwe Gent.

Dispatch - Fietskoerier Gent

Michiel

Een van Cargo Velo’s notoire kilometervreters, te herkennen aan de weelderige haardos en sappige Gentse tongval. Door weer en wind hijst hij zich gedecideerd in het zadel om onvervaard de Gentse hellingen, kasseien en tramsporen te trotseren. En omdat een mens nooit genoeg beweging kan hebben, maakt hij in het weekend bovendien steevast het Gentse cafévoetbal onveilig.

Dispatch - Fietskoerier Gent

Sam

Koning van de combo's en schudt daarnaast ook alle Cargo Velo-communicatie uit zijn mouw! Zelfs de tekst die je nu leest! Na projecten als KERK en Fly-Over brengt hij met een eigen Pers & Promo Agency nieuwe muziek aan de man!

Head of Communications - Fietskoerier Gent

Stef

Ruilde ooit zijn IT stoel in voor een zadel wegens een acuut gemis aan buitenlucht. Ruilde daarna dat zadel in voor een set inbussen, een balhoofdpers en een pedaalsleutel omdat zijn kuiten te dik werden van al dat fietsen. Zijn vaderlijke rust en moppen komen goed van pas voor ons Cargo Velo peloton.

Head Of Mechanics

Floris

Leraar-fietskoerier die voor elk rood verkeerslicht in 't stad een alternatieve route kent. Rijdt zich wekelijks één dag helemaal de pleuris voor Cargo Velo - zonder verpinken!  

Fietskoerier - Antwerpen

Sjoerd

Gefascineerd door Russisch en belandde daardoor van tussen de schapen en paarden in ‘t stad. Jawel, ‘t stad! Is er dé Cargo Velo Antwerpen man en maakt er met zijn dagelijkse portie enthousiaste Hollandse energie onze klanten blij. Bij ons is hij altijd in het buitenland. Zijn voorliefde voor fietsend reizen wordt daardoor bevredigd. Noemt zichzelf dan ook de best betaalde toerist van België!

Fietskoerier - Antwerpen

Teo

Rijdt het liefst lange dagen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat door Gent met express leveringen, vaak sneller dan zijn schaduw. Vond vroeger rust in de polders, maar ging recent de liefde achterna tot New Zealand. Na een avontuur op het veld als boer bij De Wassende Maan kan Cargo Velo opnieuw op zijn kuiten rekenen! 

Fietskoerier - Gent

Aaron

Trapt gezwind door de stad met souplesse voor twee! Blaast niet alleen op de fiets, maar ook op de klarinet - in meerdere bands & als leraar aan de Kunstacademie. Hoort dus steevast muziek in een snelle sprint per fiets van A naar B! 

Ex-peloton benen - Gent

Adam

Centrum Gent kent geen geheimen voor deze goedlachse levensgenieter: Elke straat, elke steeg. Zone 9000 is zijn terrein. Onderweg met 100 kilo in de trailer? No worries! Ook na de uren te bewonderen. Maar dan op het podium met basgitaar rond het lijf voor some serious rock ’n roll! Als edelsmid maakte hij al drie (trouw)ringen voor het peloton. 

Ex-peloton benen

Anaïs

Je bestuurt een elektrische fiets en passeert Anaïs? Gegarandeerd snelt ze je opnieuw voorbij! Koerieren met passie en vuur. Aimabel en charmant op de fiets, aan de telefoon of per mail. Onovertroffen planningsgoeroe van het peloton. 342 km vanuit Parijs naar Gent op 1 dag? Ja, ook dat deed Anaïs. Zot zijn doet geen zeer.

Ex-peloton benen - Klantenrelaties, sales & HR

Bart

Waaide over van aan zee met bijhorend gezellig accent en heel wat goesting. Zijn verleden als toproeier kwam goed van pas bij Cargo Velo. Schopte het tot op de Olympische Spelen en dus (voorlopig) de enige van het peloton met een persoonlijke Wikipedia pagina. Wow. Applaus! Nu full-time bezig met SoireeCongee - diner sans souci. 

Ex-peloton benen

Ben

Op één of andere manier lukte het Ben op zijn eerste werkdag met de auto naar Cargo Velo te komen en na verloop van tijd een plaats in het vaste koerierteam af te dwingen. Zijn enthousiasme en no-nonsense aanpak zit daar voor iets tussen. Schrijft in zijn overige tijd tv-recensies voor de boekskes. En intussen gebeurt zijn woon-werkverkeer op de fiets. Extra kilometers trainen heet dat!

Ex-peloton benen

Bob

Bobinator was niet voor niks zijn bijnaam in het peloton! Trapte vlot stevige ladingen over de Dampoort of Heuvelpoort. Groothartig en creatief met een voorkeur voor Hollandse degelijkheid. Relaxed is zijn middle name. Spendeert z'n tijd tegenwoordig 100% achter de ontwerp-tafel. 
Ex-peloton benen

Bram

Was lang medekopman & rots in de branding in Antwerpen. Koos voluit voor zijn passie in events & het grafische werk, waarmee hij steeds regelrechte pareltjes aflevert!

Ex-peloton benen

Brecht DV

Stapelt en puzzelt onmogelijke ladingen op de cargofiets als geen ander, ziet altijd ergens een gaatje en doet er ondertussen nog een spontaan praatje bij. Gedreven en joviaal fietst hij door het leven met een bijzondere passie voor MTB'en en oude randonneurs. Heeft zijn kop koffie nodig om de moteur op gang te krijgen. Reist momenteel ongebonden rond, maar was van grote betekenis sinds de beginjaren.  

Ex-peloton benen

Brecht VDM

VLAM, sprinter pur sang! Brecht passeerde - sneller dan zijn schaduw - onderweg met jouw pakket! Op zijn 'fietsrustdagen' hoor je hem aan de telefoon en stuurt hij onze dichtstbijzijnde koerier op je af. Dat kan hij als grootste ervaringsdeskundige met z'n ogen toe - wat soms van pas komt als kersverse vader. Bekommert zich ook mee om onze fietsvloot. 

Ex-peloton benen - Dispatch & Operations

Bruno

Zadel dat wel heel hoog staat? Dat moet Bruno zijn! Schakelt graag een tandje bij voor jouw dringende expresslevering. Geniet van het werken in de buitenlucht en beleeft interne vreugde bij het inhalen van auto’s in de file. Altijd wel een nieuwe fietsuitdaging op zijn planning.

Ex-peloton benen - Dispatch & Operations

Dries C

Dries (aka Cardy D) moet zowat de meest goedlachse koerier zijn die ooit voor Cargo Velo rondreed! Verliet ons om zich nog beter toe te kunnen leggen op zijn carrière als fietsenmaker. Sleutelt ook verder aan zijn parate kennis & weetjes van het wielrennen. 

Ex-peloton benen

Dries VDL

Doorkruiste niet alleen feilloos de Gentse binnenstad, maar ontfermde zich ook vaderlijk over onze steeds omvangrijkere vloot, als Cargo Velo’s hoogstpersoonlijke Head of Mechanics, kortweg HOM. Kent niet alleen het fijne van het steken van spaken en afregelen van versnellingen maar is ook gediplomeerd ornitoloog.

Ex-peloton benen - Head of Mechanics

Floor

Richtte Cargo Velo mee op in 2012. Naast haar job bij Wattson NV, vuurt ze steevast 101 nieuwe ideeën af om the next level te bereiken. Gespecialiseerd in enthousiasme opwekken bij anderen. Een leven zonder fiets? No way!
Ex-peloton benen - Co-founder - Financiële administratie & Fietskoerier

Frederyk

Designer van opleiding, maar vond al meermaals voor langere tijd aansluiting bij het Cargo Velo peloton. Het liefst op een ligfiets moest dat kunnen, maar met veel plezier ook op de cargofiets. Volgt momenteel het ritme van de liefde en z'n passie voor design.

Ex-peloton benen

Hannes

Vaart dan wel met schepen, fietsen ligt hem nog nauwer aan het hart. Kwam Gent binnengereden via de fietsostrade uit De Pinte. Plezier en vertier zijn nooit veraf. Houdt van de universiteit van het leven. Hop hop met de - wegens extra fietstochten na de uren - uitstekend getrainde beentjes. Uw pakket sneller dan ooit ter plekke!

Ex-peloton benen

Lieven

Geeft gas in de stad of langs de Schelde in zijn vrije tijd. Ieders vriend en een vaste waarde in het peloton sinds de beginjaren. Heeft recent de stap gezet naar de full-time uitbouw van z'n eigen fietswinkel BATAIA - the place to be voor high-end race & gravel machines! 

Ex-peloton benen

Marie

Betoverde ons als jobstudent tijdens haar thesisjaar met een onvervalste interesse en drive om van deze aardbol een betere plaats te maken. Belandde zo rechtstreeks vanuit de aula aan de bureau én op de fiets bij Cargo Velo. Gebruikt haar kritische geest en skills om Cargo Velo wegwijs te maken in het digitale tijdperk bij de ontwikkeling van onze in-house software en app.

Ex-peloton benen - Software Wizzard

Miet

Ontdekt de wereld via haar passie voor fotografie én maakt hem beter van op de fiets. Blikt zonder heimwee terug op de 4-wielige Brox-periode bij aanvang carrière. Vriendelijkheid ten top. Koningin van het niet-lek rijden en leveren met grote glimlach. Een levering tot in Noorwegen? De ultieme droom voor Miet! 

Ex-peloton benen

Pascal

Based in 9040. Maar kent als el sympatico van het peloton Gent en zijn inwoners als zijn broekzak. Naast vader, vriend, partner, speaker en geroutineerde fietskoerier richtte hij ook FERM kombucha mee op. Ex-fietskoerier werd klant!  

Ex-peloton benen

Wannes

De student van ons peloton. Maar telt er voor twee. Zich tussen enkele lessen door wurmen om de cargofiets op te springen en bergop rijden zijn zijn specialiteiten. Bezorgt af en toe zijn fietpartners een verkoudheid. En zou het liefst van al hebben dat Gent in de Alpen lag. Zit hij niet op de fiets? Loopt hij wel een tochtje met Witte zijn hond.

Ex-peloton benen